sobota 5. října 2013

Kuřecí kousky s rajčatovou omáčkou



Tentokrát něco z mých obědů. Sama jsem zjistila, že jsem strašně vysazená na rajčata, protože s nimi jde udělat prakticky cokoli.

Maso se dá podávat prakticky s čímkoli - ať s rýží, tak s těstovinami nebo třeba kuskusem. Rýži mám ovšem vyzkoušenou jako naprosto nejlepší.



Doba přípravy: 30 minut
Ingredience (na dvě porce): dva kuřecí prsní řízky, rýže, 3 rajčata, olivový olej, jarní cibulka, bazalka, koření podle chuti

Opět naprosto jednoduchý postup. Dáme si vařit rýži (návod mát třeba na krabici). Maso si nakrájíme na kostičky nebo nudličky a dám do misky. Zalijeme troškou olivového oleje, přidáme trošku soli a bazalky (popřípadě i jiné koření nebo bylinky), promícháme.
Maso dáme na pánev a necháme restovat.
Mezitím si nakrájíme na kousky jarní cibulku a rajčata. Rajčata opravdu spíše na drobno. Nakrájené je dáme do misky a trošku je pomačkáme/rozmačkáme, aby se uvolnila šťáva. Společně s nakrájenou cibulkou přidáme k masu na pánev a už jen zamícháme a hlídáme, dokud není maso hotové.

1 komentář:

  1. To už jsem si taky párkrát dělala :) a právě s kuskusem :)

    OdpovědětVymazat