pátek 4. října 2013

Jedna rychlovka - sojové maso


Sojové maso je dobrota, která se dá připravit na tisíc způsobů. Ať už s rýží nebo třeba těstovinami. Je to rychlé, levné a dostupné. A navíc to nechutná špatně ani studené. Jeden příklad Vám ukážu dnes.

Moje nejoblíbenější variace jsou těstoviny se sojovým masem, rajčátky a jarní cibulkou. Obvykle si tohle dáváme k večeři, uděláme toho ovšem víc a na další den si do mističek všechno smícháme jako takový salát. Do školy nebo práce je to totiž ideální.

Doba přípravy: 15-20 minut
Ingredience: těstoviny, balení sojového masa, 4-5 cherry rajčat, svazek jarní cibulky, koření podle chuti, olivový olej

Dáme si do vody vařit těstoviny. Tak akorát, podle toho kolik porcí chceme uvařit. Od toho se odvíjí i množství ostatních věcí. Jedno klasické balení sojového masa vystačí v pohodě na čtyři porce.
Podle návodu klasicky uvaříme sojové maso. Mezitím si nakrájíme na kousky rajčata a jarní cibulku - raději víc než méně. Na kapce olivového oleje si zeleniny začneme pomaličku restovat. Až začne vonět (2-3 minuty) přidáme hotové zceděné sojové maso a necháme chvilku se zeleninou. Maso ještě pustí vodu a vznikne mám "šťáva". Nezapomene trošku okořenit - příliš nesolím, ale používám hodně kmín a čerstvé bylinky (bazalka, majoránka..)


Za čtvrt hodiny máme hotovo a můžeme si dát chutnou večeři.

6 komentářů:

  1. Nejlepší vynález pro vegetariány ♥

    http://ordinary-silly-things.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to moc chutně :) na kolik přijde balení sojového masa? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je krásná cena :) to vyzkouším :) a koupit se dá normálně v supermarketu? nebo mám jít radši do zdravé výživy?

      Vymazat
    2. Koupíš kdekoli.. :-) v každém obchodě. Ve zdravé výživě seženeš jiné (a dražší) značky, ale je to to samé.

      Vymazat